حسابرسی مالیاتی

آنچه در این مقاله می‌خوانید:
حسابرسی مالیاتی

 

یکی از چالش‌های اساسی حوزه مالی مربوط به حسابرسی است که خدمات حسابرسی توسط سازمان‌های حسابداری و حسابرسی صورت می‌گیرد.

مجموعه آوا حساب یکی از معتبرترین مجموعه‌ها در زمینه خدمات حسابداری و حسابرسی است که بهترین خدمات را در این حوزه ارائه می‌دهد. برای پاسخ به این سوال که خدمات حسابرسی چیست؟ تا انتها با ما همراه باشید.

 

صفر تا صد خدمات حسابرسی با آوا حساب

حسابرسی در مفهوم لغوی یعنی رسیدگی به حساب‌ها؛ اما در حرفه حسابداری و حسابرسی این شغل یعنی بررسی و ممیزی اسناد مالی و حسابداری و کشف اشتباهات عمدی یا سهوی و یا تقلب در صورت وجود .

بعد از بررسی‌های انجام شده حسابرسان موظف هستند نتایج کار خود را به مدیران ارشد، سهامداران، ارگان‌های نظارتی مالی و مالیاتی، بانک‌ها و در صورت نیاز سایر ارگان‌های مربوطه ارائه دهند .

 

به موجب ماده ۲۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم سازمان حسابرسی جمهوری اسلامی ایران و حسابداران رسمی و مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی که عهده‌دار انجام دادن وظایف حسابرسی و بازرس قانونی یا حسابرسی اشخاص هستند.

در صورت درخواست اشخاص مذکور مکلف‌اند گزارش حسابرسی مالیاتی طبق نمونه‌ای که از طرف سازمان امور مالیاتی تهیه می‌شوند، تنظیم کنند و جهت تسلیم به اداره امور مالیاتی مربوط در اختیار مؤدی قرار دهند.

شما به راحتی و با اطمینان خاطر می‌توانید خدمات مالی و حسابرسی خود را به کارشناسان ما در آوا حساب بسپارید تا با تخصص کامل و اشراف کافی به قوانین حسابرسی بهترین خدمات را در اختیار شما قرار دهند.

 

انواع خدمات حسابرسی

خدمات حسابرسی انواع مختلفی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. حسابرسی صورت‌های مالی

این نوع حسابرسی با هدف بررسی صورت‌های مالی و تایید یا رد آن انجام می‌شود.

در این حسابرسی افراد ذیصلاح ، متخصص و کارشناس در مورد ادعاهای مطرح شده در صورت‌های مالی نظر خواهند داد و مطابقت آن‌ها را با استانداردها و قوانین مالی و مالیاتی بررسی خواهند کرد .

در واقع این فرایند باید به نوعی اعتباردهی به اسناد و مدارک مالی شرکت منجر شود تا قابل استناد در امور مالیاتی و مالی باشد .

 

  1. حسابرسی رعایتی 

نوع دیگر حسابرسی، حسابرسی رعایتی است. این نوع حسابرسی برای تطبیق اسناد و مدارک مالی و نحوه ثبت و ضبط و نگهداری آن‌ها با استانداردهای تعیین شده و مقررات و قوانین مصوب انجام می‌شود.

در این نوع حسابرسی اسناد باید مطابق با قوانین و دستورالعمل‌ها ثبت شده و محاسبات انجام شده باشد

تا مورد تایید قرار گرفته و مورد استناد باشند.

 

  1. حسابرسی عملیاتی

این نوع حسابرسی برای بررسی فعالیت‌های عملیاتی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی انجام می‌شود و درستی یا نادرستی و به صرفه بودن یا نبودن آن‌ها را تعیین می‌کند .

با این نوع حسابرسی مدیران و سهامداران شرکت‌ها متوجه عملکرد مالی سازمان خود خواهند شد و در صورت تشخیص و کشف ایراد می‌توانند برای رفع و اصلاح آن اقدام کنند.

در واقع بررسی‌های انجام شده به منظور ارزیابی صرفه اقتصادی و میزان کارایی و اثربخشی قسمت حسابداری شرکت و در واقع ارزیابی عملکردی این واحد نوعی حسابرسی عملیاتی است.

هرگونه عملیات مالی که در شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی انجام می‌شود با هدف خاصی صورت می‌گیرد و قطعا این هدف در جهت ارتقا و توسعه مالی حرکت می‌کند

دقیقا در این زمان حسابرسی عملیاتی بررسی می‌کند این رویدادهای مالی صورت گرفته در جهت توسعه و ارتقا مالی شرکت بوده‌اند و چقدر به هدف خود نزدیک شده‌اند و موانع و مشکلاتی که مانع رسیدن به این هدف بوده‌اند را شناسایی و گزارش می‌کنند .

 

  1. حسابرسی قانونی

حسابرسی قانونی چیزی شبیه به یک مرجع حل اختلاف است؛ یعنی وقتی بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌ها در بحث‌های مالی و مالیاتی با ارگان‌هایی مانند اداره دارایی و مالیات دچار اختلاف می‌شوند از این حسابرسان برای بررسی‌های تکمیلی و ارائه نظریه قانونی و کارشناسی دعوت می‌کنند.

 

گاهی این نوع حسابرسی با اهداف دیگری نظیر کشف و شناسایی تقلب یا اختلاص کارکنان شرکت، پیگیری خسارت‌های مالی و تجاری و حل اختلاف بین سهامداران هم انجام می‌شود.

 

بخش‌های مورد بررسی در خدمات حسابرسی

در حسابرسی هنگام بررسی بخش‌های مختلفی وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • میزان درآمدها و هزینه‌ها
  • مطابقت و تراز حساب‌ها با دفاتر و صورت‌های مالی
  • نرم‌افزار حقوق و دستمزد
  • صورت کامل واردات و صادرات
  • صورت کامل گردش مواد اولیه و کالا
  • قیمت تمام شده کالاها و خدمات
  • دارایی‌های ثابت
  • خسارت‌های شعبه‌ها و نمایندگی‌ها
  • تعدیلات سنواتی
  • معامله‌ها و مبادلات با اشخاص ثالث
  • مالیات تکمیلی

 

مزایای حسابرسی مالیاتی

همان‌طور که می‌دانید مالیات به‌عنوان یک منبع مالی تأمین‌کننده هزینه‌های دولت محسوب می‌شود که یک هزینه قانونی است و که پرداخت آن اجباری است؛ اما مزایایی نیز دارد که شامل موارد زیر است. 

  • جمع‌آوری داده‌های معتبر

از طریق حسابرسی مالیاتی شما می‌توانید به داده‌های معتبر دست پیدا کنید و به درستی برای آینده کسب و کار و شرکت خود تصمیم‌گیری کنید.

  • پیشگیری از جریمه

از طریق تعیین کمیت و کیفیت اطلاعات مالی شرکت و ارائه راه‌حل‌های قانونی توسط کارشناسان حسابرسی می‌توان از جریمه‌های ممکن پیشگیری کرد.

  • معافیت‌ها و تخفیفات مالیاتی

پس از بررسی شرکت‌ها توسط کارشناسان می‌توانید از برخی معافیت‌ها و تخفیفات مالیاتی برخوردار شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

بروزرسانی شده در تاریخ 1402/10/21 ساعت 09:55

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *