در شرکت تعاونی، مشارکتی بین اشخاص حقیقی برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع شکل میگیرد که در جهت بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی است و اعضا از طریق همکاری و تشریک مساعی با رعایت مقررات و قوانین مزبور در کنار یکدیگر فعالیت میکنند.
مجموعه آوا حساب به عنوان یک مرجع باتجربه در حوزه ثبت شرکت به صورت قانونی و در کوتاه ترین زمان کلیه فعالیتهای مالی و ثبتی شما را پیش خواهد برد.
شما میتوانید ضمن بهره مندی از خدمات ثبت شرکت تعاونی جهت ثبت شرکت تضامنی و و سایر اشکال شرکت از آوا حساب کمک بگیرید و با خیالی آسوده و با اطمینان کامل صفر تا صد مراحل ثبت را به این مجموعه بسپارید.
ثبت شرکت تعاونی با آوا حساب
ثبت شرکت تعاونی با هدف تامین نیاز مشاغل تولیدی یا مصرف کننده با کمترین قیمت است. مجموعه آوا حساب علاوه بر ثبت شرکت تعاونی در زمینه امور مالیاتی و خدمات ثبتی آماده خدمت رسانی به شماست.
آوا حساب به کمک تیمی حرفهای متشکل از بهترین و خبرهترین کارشناسان حقوقی و ثبتی صفر تا صد مراحل ثبت شرکت تعاونی را به صورت قانونی و در سریعترین زمان به پایان میرساند.
به کمک آواحساب با صرف هزینهای مناسب و با اطمینان کامل از روند اجرای پروژه میتوانیدشرکت تعاونی خود را به ثبت برسانید و برای اخذ کارت بازرگانی فوری اقدام کنید.
آنچه موجب شده این مجموعه در زمینه ثبت شرکت تعاونی سرآمد باشد قیمت مقرون به صرفه، انجام امور به صورت رسمی و در سریعترین زمان است؛ پس همین حالا به صورت آنلاین نسبت به دریافت مشاوره و راهنماییهای تخصصی در حوزه ثبت شرکت تعاونی اقدام کنید.
نکته: چنانچه قصد دارید یک شرکت تعاونی ثبت کنید؛ اما تعداد شرکا و اعضای مجموعه شما محدود هستند، میتوانید به جای ثبت شرکت تعاونی به ثبت شرکت با مسئولیت محدود بسپارید.
شرایط عضویت و ثبت شركت تعاونی
از شرایط عضویت و ثبت شرکت تعاونی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- نداشتن ممنوعیت قانونی و حجر
- خرید حداقل سهام در اساسنامه
- نوشتن درخواست برای عضو شدن در تعاونی
- دادن تعهد برای اینکه مقررات تعاونی را رعایت کند.
- در شرکتهای تعاونی مشابه عضو نباشد.
مدارکی که هیات موسس در هنگام ثبت شرکت تعاونی بایستی ارائه دهند:
- تصویر شناسنامه و مدارک تحصیلی
- گواهی پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا معافیت
- برگ عدم سوء پیشینه
اداره تعاون پس از وصول تقاضانامه ثبت شرکت تعاونی، طرح پیشنهادی را در مدت 5 روز بررسی میکند. نظر مثبت یا منفی خود را به هیات موسس اعلام میکند. در صورت موافقت نمونه اساسنامه شرکت تعاونی و فرمهای مورد نیاز را در اختیار نماینده هیات موسس قرار خواهد داد.
انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع عضویت
اگر تصمیم دارید که جهت عضویت در شرکتهای تعاونی اقدام کنید باید از این موضوع که برای عضویت دو نوع شرکت تعاونی داریم مطلع باشید.
- شرکت تعاونی عام
- شرکت تعاونی خاص
شرکت تعاونی عام
عضویت در این شرکت برای همه آزاد است. (تعداد اعضاء در این تعاونیها حداقل ۵۰۰ نفر است.
و براساس نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص میشود بایستی سهام آن را به عموم مردم عرضه نمایند.)
شرکت تعاونی خاص
عضویت در این شرکت برای گروهی خاص مانند کارگران، دانشجویان، کشاورزان، زنان، پزشکان، وکلای دادگستری، اعضاء هر صنف و مشاغل خاص و نظیر این با رعایت شرایط آزاد تعیین میشود در نتیجه سهام آن فقط به افراد واجد شرایط واگذار میشود.
اگر در این حوزه تجربه و تخصص کافی ندارید، میتوانید ضمن بهره مندی از مشاوره و راهنماییهای تخصصی تیم آو حساب از سایر خدمات متنوع این مجموعه همچون خدمات حسابرسی نیز بهرهمند شوید.
انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع فعالیت
فعالیت شرکتهای تعاونی را میتوانیم به دو دسته تقسیم کنیم.
- شرکت تعاونی تولیدی
- شرکت تعاونی توزیعی
شرکت تعاونی تولیدی
شرکتی است که به منظور اشتغال در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت، معدن، عمران شهری، روستائی، عشایری و نظایر اینها فعالیت می2کند و مجموعاً یک واحد تولیدی را در آن اداره مینمایند.
شرکت تعاونی توزیعی
شرکت تعاونی توزیعی شرکتی است که در زمینههای مربوط به تهیه و توزیع کالا، مسکن، خدمات و سایر نیازمندیهای اعضاء فعالیت میکند. آن دسته از شرکتهای تعاونی که فعالیت آنان توامان تولیدی و توزیعی باشد را شرکت تعاونی تولیدی و توزیعی مینامند. شرکتهای تعاونی تولیدی مانند دامداران، کشاورزان، پرورش دهندگان زنبور عسل یا صاحبان صنایع و هر گروهی دیگر که در رده تولیدی نام برده شدهاند، در صورت تشکیل تعاونی برای تامین نیازهای خود از نوع تعاونیهای توزیعی محسوب میشوند.
اگر عناوین و توضیحات موجود برای شما کمی ناشناخته است و هیچ شناختی نسبت به این حوزه ندارید، نگران نباشید؛ زیرا آوا حساب اینجاست تا در حوزههای متنوعی همچون ثبت شرکت تعاونی، ثبت شرکت طراحی سایت و سایر موارد همراه و پشتیبان شما باشد.
ارکان تشکیل دهنده شرکت تعاونی
شرکتهای تعاونی دارای سه رکن هستند که شامل موارد زیر میشود.
- مجمع عمومی
- هیات مدیره
- بازرس
مجمع عمومی شرکت تعاونی
به اجتماع نمایندگان مجمع عمومی میگویند که به دو صورت عادی و فوق العاده هستند. مجمع عادی و مجمع فوق العاده دارای وظایف متفاوتی هستند که در پایین به آن ها پرداختهایم:
وظایف مجمع عادی
- انتخاب هیأت مدیره و بازرس یا بازرسان
- بررسی سود و زیان
- بررسی گزارشهای مالی و تصویب بودجه سالیانه
- تعیین سیاستهای شرکت
وظایف مجمع فوق العاده
- تصویب تصمیم در رابطه با افزایش یا کاهش سرمایه
- تصمیم برای انحلال شرکت
هیات مدیره شرکت تعاونی
مسئولیت هیات مدیره شرکت تعاونی اداره امور تعاونی است. هیات مدیره میتواند حداقل 3 نفر و حداکثر 7 نفر عضو داشته باشد که این افراد از میان شرکا انتخاب میشوند.
وظایف هیات مدیره شرکت تعاونی
- اجرای مفاد اساسنامه
- اجرای تصمیمات مجمع عمومی
- ارائه و تهیه گزارش های مالی برای مجمع عمومی
- نظارت بر امور جاری و فعالیت های تعاونی و دعوت از مجامع عمومی
- عزل و نصب و قبول استعفای مدیر عامل
بازرس شرکت تعاونی
بازرس رکنی است که توسط مجمع عمومی شرکت تعاونی انتخاب میشود. از وظایف بازرس یا بازرسان در شرکت تعاونی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اطمینان حاصل کردن از روند صحیح تهیه گزارش مالی و تهیه و تنظیم صورتهای مالی شرکت
- مسئولیت نظارت برای عملکرد هیات مدیره
- اجرای تصمیمات مجمع و اساسنامه
- رسیدگی به شکایات اعضا در رابطه به نحوه مدیریت
بازه زمانی برای ثبت شرکت تعاونی
ما در آوا حساب به کمک تیم مجرب و کارکشته خود تمام تلاشمان را میکنیم که بهترین خدمات را در اختیار شما بگذاریم و با بیشترین سرعت شما را به اهدافتان برسانیم. برای مدت زمانی که طول میکشد تا شرکت تعاونی شما ثبت شود باید بگوییم چیزی حدود 5 الی 10 روز کاریست که اصولا اگر مشکلی پیش نیاید، پس از گذشت این بازه فرایند ثبتی شرکت تعاونی شما به اتمام میرشد. برای ثبت شرکت تعاونی خود آوا حساب را انتخاب کنید تا از پروسه انجام شدن ثبت شرکت تعاونی خود مطمئن باشید؛ همچنین در ادامه به مراحلی که برای ثبت شرکت تعاونی نیاز است میپردازیم.
مراحل ثبت شرکت تعاونی
اگر بخواهیم به مراحل ثبت شرکت تعاونی اشاره کنیم باید گفت در مرحله اول نیاز به کامل سازی مدارک دارید، مرحله دوم ثبت در سامانه ثبت شرکتهاست، سپس نوبت به تنظیم صورتجلسات (اساسنامه اظهارنامه شرکتنامه تقاضانامه مجمع عمومی موسسین هیئت مدیره) میرسد. مرحله بعد تایید نام است و بعد از آن باید اقدام به پرداخت حق الثبت و اخذ آگهی تاسیس کنید.
مراحل بعدی نیز شامل مواردی همچون پرداخت روزنامه رسمی، پلمپ دفاتر تجاری و ثبت نام کد اقتصادی میشود.
مجموعه آوا حساب به عنوان یکی از قدیمیتترین شرکتهایی که در این حوزه فعالیت دارد صفر تا صد مراحل را به صورت قانونی و رسمی در کوتاهترین زمان و با بهترین قیمت مدیریت میکند و شما میتوانید با اطمینا خاطر مراحل ثبت شرکت تعاونی خود را به تیم حرفهای آو ا حساب بسپارید.
قوانین شرکت تعاونی
تمام شرکتها دارای قوانین خاصی هستند. از قوانین شرکتهای تعاونی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حداقل یک سوم سرمایه شرکت تعاونی باید نقدا پرداخت شود.
- دو سوم سرمایه شرکت تعاونی باید توسط هیات موسس خریداری شود.
- هزینه سهام شرکت تعاونی باید نقدی پرداخت شود و غیر قابل تقسیم است.
- در شرکتهای تعاونی هر نفر فقط یک رای دارد.
سوالات متداول
- شرکت تعاونی شامل چه انواعی میشود؟
شرکت تعاونی دارای دو نوع است که عناوین آنها شرکت تعاونی عام و شرکت تعاونی خاص است.
- شرایط عضویت و ثبت شرکت تعاونی چیست؟
از شرایط عضویت و ثبت شرکت تعاونی میتوانیم تابعیت جمهوری اسلامی ایران نداشتن ممنوعیت قانونی و حجر، خرید حداقل سهام در اساسنامه و موارد دیگری که در مقاله به آن اشاره کردیم نام برد.
- برای تاسیس شرکت تعاونی به چند نفر نیاز داریم؟
زمانی که تصمیم به تاسیس شرکت تعاونی میکنید باید حداقل 6 شریک داشته باشید یعنی در واقع تعداد کل شرکا 7 نفر باشد و نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که حداقل دو سوم این افراد یعنی حداقل 5 نفر باید در همان زمینهای که میخواهید شرکت را تاسیس کنید فعالیت داشته باشند.
- در شرکتهای تعاونی هر نفر چقدر حق رای دارد؟
در شرکتهای تعاونی هر نفر فقط یک رای دارد.
- داشتن کارت پایان خدمت لازمه عضویت در شرکت تعاونی است؟
خیر؛ به جز افرادی که شامل موسسان شرکت تعاونی میشوند داشتن کارت پایان خدمت برای دیگران ضرورتی ندارد.
بروزرسانی شده در تاریخ 1403/05/20 ساعت 07:11
یک پاسخ
به امید موفیقت روز افزون