logo Avahesab

مالیات تکلیفی پزشکان

آنچه در این مقاله می‌خوانید:
مالیات تکلیفی پزشکان

مالیات تکلیفی پزشکان یکی از مباحث مهم خدمات مالی است که در سال 98 توسط سازمان مالیاتی کشور ساماندهی شد و در راستای پیشبرد این هدف اولین قدم برداشته شده از سوی سازمان امور مالیاتی ارسال بخشنامه الزام پزشکان به ثبت نام و استفاده از دستگاه کارتخوان بود.

اما اقدام بعدی که سازمان امور مالیاتی به آن پرداخته است، در اختیار گذاشتن سامانه‌ای جدید به نام سامانه مالیات تکلیفی پزشکان است که تمام مراکز درمانی را مکلف کرده مالیات تکلیفی پزشکان را کسر و در این سامانه ثبت کنند.

از آنجایی که اجرای خدمات مالیاتی نیاز به تجربه بالایی دارد، بهره گیری از یک مشاور حرفه‌ای بسیار حائز اهمیت است. شما می‌توانید برای داشتن یک مشاور مالیاتی در مشهد از مجموعه آواحساب کمک بگیرید. 

نحوه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان

سازمان امور مالیاتی در دی ماه سال ۱۳۹۸ از سامانه مالیات تکلیفی پزشکان را رونمایی کرد.البته پیش از آن در بخشنامه‌های مختلف ساز و کار آن را به طور شفاف اعلام کرده بود.

تمامی مراکز درمانی موظف هستن تا در این سامانه وارد شوند و مالیات تکلیفی مربوط به پزشکان را کسر ،

و به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند.

با اینکه این بخشنامه به صورت شفاف منتشر شد؛ اما برخی پزشکان برای نحوه پرداخت مالیات تکلیفی خود دچار مشکل هستند.

مجموعه آواحساب با بهره‌گیری از بهترین متخصصان و مشاوران می‌تواند تمامی مراحل پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان را آسان سازد. این مجموعه به ارائه راهکارهای تخصصی به پزشکان کمک می‌کند تا متحمل جریمه‌های سنگین مالیاتی نشوند. 

آواحساب علاوه بر ارائه خدمات مالیاتی آماده ارائه خدمات مختلف دیگر همچون خدمات تامین اجتماعی، حسابرسی و غیره است که برای دریافت مشاوره در تمامی این حوزه‌ها می‌توانید با شماره 0919986414 تماس حاصل فرمایید.

مالیات تکلیفی پزشکان چیست؟

مالیات تکلیفی پزشکان چیست؟ پیش از پرداختن بیشتر به مالیات تکلیفی پزشکان خوب است که با مفهوم کلی مالیات تکلیفی آشنا شویم.

مالیات تکلیفی یعنی اینکه تکلیف دریافت مالیات به عهدی فردی قرار داده شده است که در قانون ذکر شده است.

به عنوان مثال طبق قانون برای کسر مالیات تکلیفی حقوق کارمندان، کارفرما مکلف است مالیات را از حقوق کارمند کسر کند و اگر این امر را انجام ندهد متحمل جریمه خواهد شد.

 این موضوع به صراحت در ماده ۱۹۹ قانون مالیات های مستقیم بیان شده است:

  • ماده ۱۹۹- هر شخص حقیقی یا حقوقی که به ‌موجب مقررات این قانون مکلف به کسر و ایصال مالیات مودیان دیگر است، در صورت تخلف از انجام وظایف مقرره علاوه بر مسئولیت تضامنی که با مودی در پرداخت مالیات خواهد داشت، مشمول جریمه‌ای معادل ده ‌درصد(۱۰%) مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر و دو­ و نیم­‌درصد(2.5%) مالیات به ازای هر ماه نسبت به مدت تاخیر از سررسید پرداخت، خواهد بود.
  • از طرف دیگر چنانچه مالیات توسط دریافت‌کننده وجوه پرداخت شود، در اینصورت جریمه دو و نیم ‌درصد(2.5%) موضوع این ماده تا تاریخ پرداخت مالیات توسط مودی مزبور از مکلفین به کسر و ایصال مالیات، مطالبه و وصول خواهد شد.

انواع دریافت مالیات پزشکان

مالیات دریافتی از پزشکان به سه روش مختلف است:

  • مالیات بر درآمد حقوق
  • مالیات بر درآمد مشاغل
  • بند ک تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸

تا قبل از سال 1398 پزشکان تنها به دو روش اول مشمول مالیات بودند؛ اما در سال 1398 بند جدیدی به قانون مالیات تکلیفی پزشکان اضافه گردید.

مالیات بر درآمد حقوق

مالیات بر درآمد حقوق مخصوص پزشکانی است که با مراکز درمانی رابطه استخدامی داشته باشند و به عبارتی کارمند آنجا باشند. در این حالت طبق ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم باید مالیات تکلیفی حقوق کسر و به سازمان امور مالیاتی وصول گردد.

مالیات بر درآمد مشاغل

مالیات بر درآمد مشاغل نیز نوع دیگری از مالیات تکلیفی پزشکان است که مخصوص پزشکانی است که صاحب مطب شخصی هستند و یا به صورت مستقل فعالیت می‌کنند. در این حالت باید درآمد آن‌ها طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه و مبلغ مالیات آنها به سازمان امور مالیاتی طبق اظهارنامه ی تسلیمی واریز شود.

بند ک تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸

در سال ۹۸ پایه دریافت مالیات نوع سومی هم به مالیات تکلیفی پزشکان در اظهارنامه اضافه شد که بند ک تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ بود.

بر اساس این تبصره مراکز درمانی مکلفند مالیات تکلیفی پزشکان را کسر و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز نمایند.

بخشنامه مالیات تکلیفی پزشکان

برخی از بندهای بخشنامه قانون تکلیفی مالیات پزشکان به شرح زیر است.

  1. تمامی مراکز درمانی شامل دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی غیر دولتی، نیروهای مسلح، خیریه‌هاو شرکت‌های دولتی موظف به اجرای قوانین بند (ک) تبصره (۶) قانون مذکور خواهند بود.
  2. مقررات بند مذکور صرفا ناظر بر حق الزحمه یا حق العمل پزشکی پزشکان بوده و سایر شاغلین به حرفه‌های پزشکی از جمله دکترهای داروساز و دکترای علوم آزمایشگاهی، مشمول حکم این بند نخواهند بود.
  3. درآمد پزشکانی که با مراکز درمانی دارای رابطه استخدامی بوده و مشمول مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق هستند، از شمول مقررات این دستورالعمل خارج است.
  4. مراکز درمانی مکلفند ده درصد (۱۰%) از حق الزحمه یا حق العملی را که به موجب دریافت وجه صورتحساب ارسالی به بیمه‌ها و یا دریافت نقدی از طرف بیمار، به پزشکان مشمول این دستورالعمل پرداخت می‌کنند
  5. به عنوان علی الحساب مالیات کسر، و تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب، طی قبض دریافتی از اداره امور مالیاتی مربوط (رسیدگی کننده به مالیات عملکرد مراکز درمانی) به نام پزشک به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند.
  6. ملاک اعمال این مقررات پرداخت وجه به پزشکان است. بنابراین در صورت پرداخت وجه حق الزحمه یا حق العمل پزشکان به صورت علی الحساب، فارغ از دریافت مبالغ آن از بیمه ها، پرداختی مذکور مشمول مقررات این دستورالعمل خواهد بود.
  7. مقررات این دستورالعمل صرفا شامل حق الزحمه یا حق العمل هایی است که ارائه خدمات و درآمد آن در سال ۱۳۹۸ تحقق یافته و در سال مذکور نیز پرداخت می شود.
  8. کسور مذکور به عنوان علی الحساب از مالیات عملکرد سال ۱۳۹۸ پزشکان قابل کسر خواهد بود.
امتیاز دهید!

بروزرسانی شده در تاریخ 1403/06/02 ساعت 17:16

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *