مالیاتهای تکلیفی به مالیاتهایی گفته میشود که بهصورت خودکار و اجباری از سوی دولت یا مراجع مالیاتی بر افراد یا کسبوکارها تحمیل میشود. این نوع مالیاتها بهطور مستقیم بر درآمدها، داراییها و یا معاملات اعمال میشوند و افراد و نهادها موظف به پرداخت آنها هستند. در نظر داشته باشید که بعد از ثبت شرکت و کسب درآمد از آن شما مشمول به پرداخت مالیلات تکلیفی میشوید.
مالیاتهای تکلیفی چیست؟
همه افراد چه حقیقی و چه حقوقی مشمول مالیات هستند. مالیات بخشی از درآمد دولت و سیستمهای اجرایی است که برای رفع هزینههای خود استفاده میکنند. مالیات تکلیفی و مالیات بر عملکرد، از مهمترین منابع درآمدی هستند. مالیات تکلیفی مبلغی است که کارفرما از دستمزد کارمند در نزد خود نگه میدارد و مستقیما به دولت پرداخت میکند. این مبلغ را باید کارمند در طول سال به دولت پرداخت نماید.
انواع مالیات های تکلیفی چیست؟
ماده 88 ظرف یک ماه از تاریخ دریافت
دریافت کننده حقوق از اشخاص مقیم خارج باید مالیات را محاسبه و به اداره مالیاتی محل سکونت پرداخت نماید.
تبصره 9 ماده 53ظرف یک ماه
وزارتخانه ها مکلف اند مالیات موضوع درآمد املاک را از مال الاجاره کسر و به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک پرداخت و رسید آنرا تسلیم موجر نمایند
تبصره ماده 86ظرف یک ماه با لیست دریافت کنندگان
پرداخت از طرف غیر پرداخت کننده حقوق اصلی به نرخ 10 درصد بدون رعایت معافیت ماده 84
ماده 86ظرف یک ماه لیست ارایه شود
پرداخت کننده حقوق در هر پرداخت یا تخصیص مالیات متعلق را محاسبه و کسر و به اداره امور مالیاتی محل پرونده پرداخت نمایند
ماده 103 در موقع ارائه هیات های حل اختلاف
وکلا دادگستری و شاغلین حوزه وکالت باید 5% حق الو کاله روی وکالتنامه تمبر الصاق و الصاق و ابطال نمایند
ماده 107 ظرف یک ماه
درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی خارج از ایران بین 10 تا 40 درصد بستگی به نوع فعالیت دارد
ماده 109 تبصره 5 وجوه کسر شده در هرماه ظرف یک ماه
در مورد بیمه هاو موسسات بیمه ایرانی مکلفند در موقع تخصیص حق بیمه به نام بیمه گر اتکایی خارجی 2 درصد آنرا به عنوان مالیات کسر و وجوه کسر شده را به اداره امور مالیاتی مربوط ارسال نمایند.
نحوه محاسبه مالیلت تکلیفی
نحوه محاسبه مالیات تکلیفی و تعیین درصد آن برای افراد مختلف، متفاوت است که قانون گذار بسته به شرایط کاری هر شخص برای هر کدام از انواع مالیات میزانی را مشخص میکند. برای محاسبه و پرداخت این نوع مالیاتها توصیه میشود که از افراد حرفه ای و مشاوران مالیاتی کمک بگیرند. آوا حساب توسط تیم حرفهای خود تمامی این محاسبات را با کمترین خطا انجام میدهد.
عدم پرداخت مالیات تکلیفی
طبق قانون، مالیاتی که بر عهده اشخاص حقیقی و حقوقی است موظف به پرداخت هستند و در صورت عدم پرداخت با جریمه رو به رو میشوند. یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد میپرسند این است که: عدم پرداخت مالیات چقدر جریمه دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که عدم پرداخت مالیات تکلیفی جریمهای معادل 10 درصد مبلغ مالیات پرداخت نشده و به ازای هر ماه دیرکرد 2.5 درصد به این مبلغ اضافه میشود. در نظر داشته باشید که اگر سازمان امور مالیاتی از شخصی در برابر عدم پرداخت شکایت کند ممکن است به او 6 ماه تا 2 سال حبس تعزیری در نظر گرفته شود.
بروزرسانی شده در تاریخ 1403/06/16 ساعت 14:21