تعریف شرکت چیست

آنچه در این مقاله می‌خوانید:
وکتور دست دادن دو شخص

شرکت چیست؟ شرکت یک نهاد حقوقی است که با هدف انجام فعالیت‌های تجاری، اقتصادی یا خدماتی و کسب سود از طریق همکاری بین افراد یا گروه‌ها تشکیل می‌شود.

تعریف شرکت از ابتدایی‌ترین مفاهیمی است که باید در این حوزه بدانید و قطعا صدها مفهوم دیگر نیز وجود دارد که باید با آن آشنا شوید. در این مقاله از آوا حساب سعی کردیم هر آنچه نیاز است در این مورد بدانید را ارائه دهی و امیدواریم پاسخگوی نیازهای شما باشد.

در ادامه با جزئیات بیشتری در مورد شرکت و انواع آن آشنا خواهیم شد تا پیش از فعالیت در این حوزه با مفاهیم پایه آشنا شوید.

وکتور افراد شرکت

همه چیز در مورد تعریف شرکت را در آواحساب بخوانید

شرکت چیست؟ شرکت محیطی است که در آن مجموعه‌ای از افراد با سرمایه‌گذاری در جهت اهداف مشخص و از طریق فعالیت‌های اقتصادی، به دنبال سودآوری و رشد هستند. شرکت‌ها بسته به نوع فعالیت، اندازه و ساختار قانونی در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند. از شرکت‌های ساده و کوچک گرفته تا شرکت‌های بزرگ چندملیتی، هر کدام دارای ویژگی‌ها و تعاریف خاصی هستند. به همین دلیل، در بسیاری از متون اقتصادی و حقوقی، تعریف شرکت بسته به دیدگاه حقوقی، اقتصادی یا مدیریتی متفاوت است.

تعریف شرکت در اصطلاحات روزمره به معنای مجموعه‌ای از کسب‌وکارها و فعالیت‌های اقتصادی است؛ اما از منظر حقوقی، تعریف شرکت به دو دسته‌ شرکت‌های تجاری و مدنی تقسیم شود.

تفاوت تعریف شرکت تجاری و مدنی

در تعریف شرکت، تفاوت‌های اساسی بین شرکت‌ تجاری و مدنی وجود دارد. از یک سو، شرکت‌های تجاری بر اساس فعالیت‌های اقتصادی و سودآوری تعریف می‌شوند؛ در حالی که شرکت‌های مدنی بر پایه همکاری‌های فکری و حرفه‌ای شکل می‌گیرند. پرسش «شرکت چیست» در این زمینه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • هدف اقتصادی: شرکت‌های تجاری با هدف کسب سود و رشد اقتصادی تاسیس می‌شوند، در حالی که شرکت‌های مدنی بیشتر بر ارائه خدمات تخصصی و حرفه‌ای متمرکزند.
  • ساختار حقوقی: در شرکت‌های تجاری، قوانین و مقررات سختگیرانه‌تری به‌کار گرفته می‌شود، اما در شرکت‌ مدنی انعطاف‌پذیری بیشتری وجود دارد.
  • مسئولیت شرکا: مسئولیت شرکای شرکت‌های تجاری معمولاً محدود به سرمایه‌گذاری آن‌ها است، در حالی که در شرکت‌های مدنی ممکن است تعهدات و مسئولیت‌های متفاوتی اعمال شود.
وکتوری از انواع شرکت

آشنایی با انواع شرکت

برای درک بهتر  مفهوم و تعریف شرکت لازم است انواع شرکت‌ها را به تفصیل و همراه با جزئیات بسیار بشناسید. در این بخش، انواع شرکت را بر اساس ساختار و مسئولیت‌ها بررسی کردیم و ویژگی‌های هر کدام را به صورت جداگانه بررسی کردیم.

شرکت سهامی

شرکت سهامی یکی از محبوب‌ترین شرکت‌هاست که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و هر سهامدار با خرید سهام در این شرکت شریک می‌شود. در این نوع شرکت یک نهاد حقوقی مستقل با قابلیت جذب سرمایه از طریق فروش سهام مسئولیت اصلی مجموعه را بر عهده دارد. از مزایای شرکت سهامی می‌توان به امکان جذب سرمایه‌های کلان، تقسیم مسئولیت میان سهامداران و افزایش اعتبار شرکت اشاره کرد. اشرکت‌های سهامی به عنوان یکی از مهم‌ترین ساختارها در دسته بندی انواع شرکت شناخته می‌شوند.

شرکت با مسئولیت محدود

در میان انواع شرکت، شرکت مسئولیت محدود به عنوان مدلی امن و پرکاربرد در بین کارآفرینان مطرح می‌شود.

ثبت شرکت مسئولیت محدود، به معنی ثبت شرکتی است که مسئولیت هر یک از شرکا صرفا محدود به میزان سهم‌شان در سرمایه شرکت است؛ اینگونه خطری برای دارایی‌های شخصی شرکا وجود ندارد. از مهم‌ترین مزایای این نوع شرکت می‌توان به سادگی در مدیریت و انعطاف‌پذیری قانونی اشاره کرد. 

شرکت تضامنی

در ثبت شرکت تضامنی، تمامی شرکا در قبال تعهدات شرکت مسئولیت نامحدود دارند؛ بدین معنا که اگر شرکت با مشکل مالی مواجه شود، مسئولیت پرداخت بدهی‌ها به صورت مشترک بر دوش هر یک از شرکا گذاشته می‌شود.

شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط سهامی ترکیبی از ویژگی‌های شرکت سهامی و شرکت‌های دیگر است. در این نوع شرکت، برخی از شرکا مانند شرکت‌های سهامی، سهام دارند و برخی دیگر ممکن است نقش‌های مدیریتی خاصی ایفا کنند. این مدل به دلیل ترکیب دو سیستم متفاوت، چالش‌های خاص خود را دارد اما مزایای متعددی از جمله جذب سرمایه و مدیریت هوشمندانه را به همراه دارد. همچنین به عنوان یکی از مدل‌های نوین اقتصادی مورد توجه است.

شرکت مختلط غیر سهامی

شرکت مختلط غیر سهامی نیز مشابه شرکت مختلط سهامی است با این تفاوت که در این مدل از انتشار سهام عمومی استفاده نمی‌شود. در شرکت مختلط غیر سهامی ترکیب مدیریت خصوصی با همکاری‌های مشترک دیده می‌شود که به دلیل عدم انتشار سهام، بر پایه سرمایه‌گذاری‌های داخلی و مشارکت مدیران شکل می‌گیرد.

شرکت نسبی

شرکت نسبی یا شرکت تضامنی نسبی، مدلی است که در آن مسئولیت شرکا به نسبت سهم‌شان در شرکت تعیین می‌شود. در این ساختار همزمان هم بر مسئولیت‌های فردی و هم بر مزایای تقسیم مسئولیت تأکید دارد و بیانگر همکاری نزدیک و مشترک شرکا در مدیریت و بهره‌برداری از منابع شرکت است.

شرکت تعاونی

شرکت تعاونی نوعی ساختار اقتصادی است که بر مبنای همکاری اعضا و تقسیم منافع به‌طور عادلانه شکل می‌گیرد. شرکت تعاونی به عنوان یک نهاد اقتصادی اجتماعی معرفی می‌شود که هدف اصلی آن رفاه اعضا و توسعه جامعه است. شرکت تعاونی بر پایه همکاری و مشارکت همگانی و بدون تمرکز قدرت بر یک یا چند نفر استوار است.

سرمایه لازم برای تاسیس شرکت چقدر است؟

یکی از پرسش‌های اساسی در حوزه کسب‌وکار این است که «سرمایه لازم برای تاسیس شرکت چقدر است؟». در واقع، پاسخ به این سؤال بستگی به نوع شرکت دارد. برای نمونه، در شرکت سهامی نیاز به سرمایه اولیه بالا و جذب سرمایه از طریق فروش سهام وجود دارد، در حالی که شرکت با مسئولیت محدود از سرمایه کمتری برخوردار است؛ در نتیجه سرمایه لازم برای تاسیس شرکت متناسب با نیازهای متفاوت و ساختار حقوقی و مدیریتی، شرکت تعیین می‌شود.

چنانچه قصد ثبت شرکت در ایران را دارید و با جزئیات این حوزه آشنایی کامل ندارید؛ توصیه می‌شود که از مشاوره‌های تخصصی تیم ما بهره‌مند شوید.

آوا حساب به عنوان بهترین ارائه دهنده خدمات مالی، مالیاتی و ثبتی در شرق ایران، در زمینه ثبت شرکت، امور مالی و مالیاتی، طرح صنعتی، تاسیس و تغییر در شرکت و ثبت برند فعالیت دارد؛ همچنین خدماتی مانند امور قانون کار و تأمین اجتماعی را نیز با بهره‌گیری از بهترین کارشناسان و متخصصین با تجربه ارائه می‌دهد.

مشاوره تخصصی و ارائه خدمات در سریع‌ترین زمان ممکن از دیگر مزایای آوا حساب است. جهت ارتباط با تیم پشتیبانی و کارشناسان ما از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید:

  • شماره تماس: 09199864014
  • دفتر تهران: 02128423910
  • دفتر مشهد: 05137677755

جمع‌بندی

در این مقاله، تلاش کردیم به صورت جامع به پرسش‌ «شرکت چیست» پاسخ دهیم. اگر شما نیز در فکر تاسیس یا تغییر شرکت خود هستید و می‌خواهید بدانید «تعریف شرکت چیست» پیشنهاد می‌کنیم با آوا حساب تماس بگیرید. کارشناسان و متخصصین با تجربه و کاربلد آوا حساب آماده ارائه مشاوره تخصصی به شما هستند. ارائه خدمات در سریع‌ترین زمان ممکن و قیمت مناسب از دیگر مزایای همکاری با آوا حساب به شمار می‌آیند.

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *